Ledverlichting vriescel

In een vriescel is verlichting altijd een ondergewaardeerd aandachtspunt. In veel horecagelegenheden is een vriescel aanwezig die verlicht wordt door TL-verlichting. Deze verlichting geeft 90% warmte af. Warmte is natuurlijk niet iets wat u wilt hebben in een vriescel. Door gebruik te maken van ledverlichting in een vriescel zorgt u ervoor dat de lampen nog maar 10% warmte uitstralen. Deze verbetering bespaart stookkosten en zorgen ervoor dat de vriescel op temperatuur blijft. Daarnaast bespaart u aanzienlijk op uw verbuik als u gebruik maakt van ledverlichting. Maakt u de overstap naar ledverlichting in de vriescel?

Welke voordelen heeft ledverlichting in de vriescel?

  • Schokbestendig: Ledlampen zijn aanzienlijk steviger dan halogeenlampen, gloeilampen en overige lampen. Omdat er in een vriescel soms een doos of andere voorwerpen tegen de verlichting gaat is het fijn als de verlichting stevig genoeg is. Met ledverlichting heeft u hierdoor een prima oplossing.
  • Warmtebesparing: Ledverlichting in de vriescel geeft maar 10% warmte. Waar normale verlichting 90% warmte uitstraalt, is dit bij ledverlichting aanzienlijk minder.
  • Kostenbesparing: Ledverlichting heeft een levensduur van ongeveer 15 jaar. Na drie jaar is de verlichting al terugverdiend. Naast deze besparing bespaart u ook nog eens op het verbruik. Met ledverlichting in de vriescel gaat u minimaal 50% en maximaal 90% terug in het verbruik.
  • Lichtkwaliteit: Lichtkwaliteit is erg belangrijk. Om ervoor te zorgen dat in uw vriescel straks de juiste ledverlichting hangt is een goed advies van groot belang. Daarnaast heeft ledverlichting geen opwarmtijd. U heeft dan ook direct de beschikking over 100% lichtkwaliteit.
  • Lichtsterkte: Ledverlichting is binnen 10 seconde op volle sterkte. Dit voorkomt dat je pas behoortlijk licht hebt als u het krat al heeft gepakt.  

Benieuwd wat de mogelijkheden voor ledverlichting in uw vriezer zijn?

Elke situatie is anders. Daarom is een deskundig advies van groot belang. Omdat ledverlichting 15 jaar meegaat wilt u niet een verkeerde aankoop doen. Henk van LEDONLY adviseert u graag over de mogelijkheden. Neem direct contact op met Henk!