Boerderijverlichting Ouddorp

Geitenboerderij De Mèkkerstee heeft alle ingrediënten voor een lekker dagje uit. Bezoekers kunnen hier rondlopen tussen de geiten en diverse andere boerderijdieren, waarbij ze kunnen proeven van biologische geitenkaas, appeltaart en zelfgemaakt ijs van geitenmelk.

Een aantal jaar geleden wilde De Mèkkerstee uitbreiden. Er moest een nieuwe stal komen voor het jongvee, omdat er heel wat kleine geitjes verwacht werden. Eén ding stond dit echter in de weg en dat was de kabel die voor de verlichting zorgde. Deze zat op 80% van zijn kunnen en nieuwe verlichting zou de kabel te zwaar belasten. Het aanleggen van een nieuwe kabel vanaf de weg naar de geitenboerderij zou qua kosten ongeveer op een ton uitkomen.

Op die manier kwam De Mèkkerstee terecht bij ledverlichting. Dit is minder belastend, waardoor de huidige kabel gewoon gebruikt kon blijven worden. Met het ook op nóg een extra uitbreiding die stond gepland, was dit een fijne gedachte voor de geitenboerderij.

In eerste instantie installeerden we vier high bays voor De Mèkkerstee. Deze bevielen erg goed en Lauran den Hertog zag zijn geitjes opbloeien.

Een jaar later volgde een grote uitbreiding met een extra stal. Ook hier mocht LEDONLY de ledverlichting verozrgen, uiteraard rekening houdend met de maximale capaciteit van de kabel. In deze stal hebben we een proef gedaan met verschillende kleuren licht. Binnen een paar dagen was al duidelijk dat de geiten bijna allemaal achterin lagen bij één van de lichtkleuren. De keuze voor de rest van de ledverlichting was dan ook snel gemaakt!

Daarna mochten we ook de nieuwe melkstal voorzien van ledverlichting. Bij het melken van geiten is goed licht nodig en daar is ledverlichting dan ook zeker geschikt voor.

Al met al een mooi project waarbij het mes aan verschillende kanten snijdt:

  • het is niet nodig om een nieuwe kabel te laten trekken
  • het welzijn van de geitjes is aanzienlijk verbeterd
  • de energiekosten voor De Mèkkerstee gaan flink omlaag
  • het licht voor tijdens het melken is helemaal perfect
Laat u informeren
Henk Hogchem
Ieder project vraagt om een specifieke oplossing. Daarbij help ik u graag. Het assortiment is slechts een weergave van producten, maar samen bedenken we de beste oplossing. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.
06 42 30 30 10
INFO@LEDONLY.NL
LEDONLY
Langeweg 64
3241KA Middelharnis
KVK:24356266
B.T.W.ID No:NL001710682B66
Copyright © 
2024 
Website & Google optimalisatie 
 Swartwebdesign B.V.