Bekijk foto's
''Kustwerk Katwijk is een bijzondere garage met bijzondere wensen''

Kustwerk Katwijk

Kustwerk Katwijk is een nieuwe, moderne parkeergarage aan de kust van Katwijk. Deze parkeergarage is langs de boulevard geplaatst en heeft een lengte van 500 meter. De garage is deels in de duinen gebouwd. Het is dan ook een bijzondere garage met bijzondere wensen.

Zoals op de foto’s te zien is, is de garage voor de gebruiksvriendelijkheid ingericht met pictogrammen bestaan uit heldere vormen en felle kleuren. Deze pictogrammen hangen bij elke ‘afdeling’. De parkeerplek is hierdoor makkelijker te onthouden, waardoor bezoekers sneller weer bij hun auto zijn zonder enorm te hoeven zoeken.

De gebruikte verlichting is geen gewone ledverlichting en het project had daarom qua ontwerp veel aandacht nodig. De led-lichtbanen die in het plafond geïnstalleerd zijn, hadden ook speciale eisen. De banen moesten namelijk rond lopen. Dat is iets wat lang niet overal zo is, veelal wordt gekozen voor rechte banen.

De verlichting moest bestand zijn tegen vandalisme. Het moest daarnaast ook stevig genoeg zijn voor natuuromstandigheden, zoals het opwaaiende zand en de zilte zeelucht. Zodoende heeft LEDONLY ook de ronde cirkels op de keerpunten en de lichtbanen op het plafond gerealiseerd. Ook de verlichting achter de ingang tegen het strekmetaal komt ‘s avonds mooi uit. Voor dit soort maatwerk steekt LEDONLY met alle plezier extra tijd en aandacht in een project.

Dit project hebben we uitgevoerd in opdracht van Bosman Bedrijven Amersfoort, onderaannemer.