Nieuwe Verlichting Bedrijfshal Middelharnis. Ieder project vraagt om een eigen oplossing, vaak zijn er veel kosten te besparen bij bedrijfshallen. Benieuwd naar dit verhaal? lees hieronder en kijk hoe ADCO Warehousing u is voorgegaan.

ADCO Warehousing is een bedrijf dat gespecialiseerd is in op- en overslag. Het bedrijf heeft veel opslagloodsen in Middelharnis. De oude verlichting, hoge druk natriumlampen van 400 watt, moest nodig vervangen worden. Het was bijvoorbeeld niet mogelijk om de lampen tussen de middag uit te zetten, omdat de lampen daarna weer tien minuten nodig hadden om op te warmen.

 

Daarnaast ging er regelmatig een lamp stuk als deze te vaak aan en uit werd gezet. De lampen brandden zo’n 12 uur per dag, waardoor het energieverbruik hoger lag dan eigenlijk nodig was. Hoog tijd voor vernieuwing dus.

In de grootste loods van 5000m2 had ADCO Warehousing links achterin de hoek een container staan die af en toe werd gelost. Het lossen was ongeveer een half uur werk. Voor de rest van de dag was er niemand, maar alle lampen stonden wel heel de dag aan.

De hoge druk natrium (HPSE) lampen zijn vervangen door 150 watt ledverlichting. Daarna heeft ADCO Warehousing op advies van LedOnly geïnvesteerd in dynamische aansturing. Dit houdt in dat er sensoren zijn geplaatst in de loods die de verlichting aansturen. Elke lamp heeft zijn eigen ontvanger. Deze communiceren met elkaar, wat het mooie resultaat geeft dat als een lamp aanschiet, de volgende lamp vlak daarna ook aanschiet. Als iemand dus in de loods staat, wordt diegene niet meteen verblind, maar staat hij ook nooit volledig in het donker. Alles is te monitoren; de leeftijd van de lampen, het aantal branduren, het verbruik per week of per dag. Er komt ook automatisch een melding als er een lamp uitvalt. Zo kan er comfortabel gewerkt worden zonder zorgen.

De ledverlichting staat alleen aan als het ook daadwerkelijk nuttig is en staat uit als er niemand is. Doordat het aantal watt van 400 naar 150 is gegaan, scheelt dat erg in het energieverbruik. Daarnaast zorgen de lichtsensors ook nog eens voor een besparing van 60% in verbruik.

 

 

Bekijk ook onze andere projecten!

Laat u informeren
Henk Hogchem
Ieder project vraagt om een specifieke oplossing. Daarbij help ik u graag. Het assortiment is slechts een weergave van producten, maar samen bedenken we de beste oplossing. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.
06 42 30 30 10
INFO@LEDONLY.NL
LEDONLY
Langeweg 64
3241KA Middelharnis
KVK:24356266
B.T.W.ID No:NL001710682B66
Copyright © 
2024 
Website & Google optimalisatie 
 Swartwebdesign B.V.