Tot 90% besparing
Voor B2B
Gratis besparingsberekening

Waterdichte ledverlichting

Er zijn verschillende soorten ledverlichting verkrijgbaar die elk hun eigen toepassing hebben. Zo heeft een showroom doorgaans een andere soort verlichting dan een opslag of magazijn. Als de verlichting tegen water moet kunnen, komen we uit bij een hele andere soort verlichting. Waterdichte ledverlichting is een vakgebied op zich, waar LEDONLY veel kennis van heeft.

Onderverdeling van waterdichte ledverlichting

De mate waarin bepaalde verlichting waterdicht is, wordt uitgedrukt in de zogeheten IP-waarde. Zo bestaat er bijvoorbeeld verlichting met de IP-waardes IP20, IP44 , IP65 en IP68. Het eerste cijfer zegt iets over de mate waarin de verlichting stofdicht is. Het tweede cijfer geeft informatie over de mate van bescherming tegen vocht. Hierbij geldt: hoe hoger de cijfers, hoe beter de verlichting bestand is tegen stof en water.

Zoals gezegd geeft het tweede cijfer meer informatie over de waterbestendigheid van de verlichting. U zult wellicht begrijpen dat IP20-verlichting geen bescherming biedt tegen water. Wanneer de IP-waarde op het getal 4 eindigt, betekent dit dat de verlichting spatwaterdicht is. "Bij spatwaterdichte ledverlichting is het mogelijk om er naast te spuiten met een tuinslang. De waterstraal vol op de verlichting richten, kan dan weer niet", zo vertelt LEDONLY-oprichter Henk Hogchem.

Let op: de IP-waardes mogen niet verward worden met de IK-waardes die iets zeggen over de bestendigheid tegen een bepaalde inslag. Bijvoorbeeld van stenen, keien of door vandalisme!

Hoe kiest u de juiste soort waterdichte ledverlichting?

Bent u op zoek naar waterdichte ledverlichting, maar weet u niet goed welke IP-waarde u moet kiezen? Dan informeert LEDONLY u met alle plezier. Samen met u kijken we naar de toepassing van de verlichting en dan brengen wij een advies uit. We kijken onder andere naar:

  • In hoeverre wordt de verlichting blootgesteld aan water?

  • Moet de verlichting onder water gehouden kunnen worden?

  • Op welke diepte komt de waterdichte ledverlichting te hangen?

Het belang van het maken van de juiste keuze voor waterdichte ledverlichting laat Henk zien aan de hand van een voorbeeld: "IP67 is geschikt voor een aquarium. IP68 is geschikt voor 2 tot 3 meter diepte. Elke 10 meter dieper onder water staat gelijk aan 1 bar extra druk. Die druk komt ook op de lamp en de lamp moet die druk uiteraard wel kunnen weerstaan. Ter vergelijking: 100 meter diep is 10 bar en dat is ongeveer de spanning op een vrachtwagenband. Dat is dus aardig wat!"

Laat u informeren over waterdichte ledverlichting

Bent u benieuwd naar welke waterdichte ledverlichting het beste toe te passen is voor uw bedrijf, laat u dan informeren door LEDONLY. We gaan graag met u in gesprek en denken mee om de beste oplossing te realiseren. Ons advies helpt u gegarandeerd verder!

Laat u informeren
Henk Hogchem
Ieder project vraagt om een specifieke oplossing. Daarbij help ik u graag. Het assortiment is slechts een weergave van producten, maar samen bedenken we de beste oplossing. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.
06 42 30 30 10
INFO@LEDONLY.NL
LEDONLY
Langeweg 64
3241KA Middelharnis
KVK:24356266
B.T.W.ID No:NL001710682B66
Copyright © 
2024 
Website & Google optimalisatie 
 Swartwebdesign B.V.